top of page

Corsage – til bryllup eller på fest, til kvinner og mennCorsage – til pynt på skuldre og på kragen og som armbånd

Corsage – En liten bukett som laget av blomster (jeg vet ikke hva den heter på norsk). Disse små, nydelige bukettene kan brukes både av menn og kvinner. De fleste brukes i forbindelse med et bryllup, men jeg synes at det også kan brukes til andre festsammenheng. I bryllupet pleier brudgommer å feste dem på kragen. Kvinner bruker dem som brosje, fester de på byste, på håndledd eller i håret.Corsage – til pynt på skuldre og på kragen

De fleste fester en slik bukett på venstre siden av kragen eller skuldren på venstre side. Jeg hørte at det var en tradisjon i noen land at når en mann skulle date en kvinne, måtte han gi henne en liten blomsterbukett to timer før møtet, slik at hun kan feste denne buketten på klærne når de møtte hverandre.  I og med disse små bukettene ikke har tilgang til vann, pleier man å velge blomster eller blader som har god holdbarhet, som liljer, sjasmin, kala eller roser. Du kan spraye vann på blomster etter bruk, putte dem i en forseglet plastpose og deretter sette inn i kjøleskapet. Blomster vil holde seg friske og du kan bruke dem en gang til dagen etter.

Slike corsage eller bystelommertørkler er kun en liten pynt. Deres funksjon er å bidra til at festantrekket ditt blir fullkommen. Derfor må den være liten, gjerne kun en liten blomst og litt brudestjerne. Stilken må ikke være for lang eller vil den ser veldig rar ut. Blomsten kan festes på kragen med en liten sikkerhetsnål. Mange dresser til menn har allerede laget et knappehull på venstre krage, da kan man rett og slett stikke stilken gjennom dette knappehullet.

Corsage – liljer – som armbånd

I et formelt bryllup, kan brudepar, forlovere og foreldre til brudparet bære slike små blomstbuketter. I noen tilfeller kan også toastmaster og vitner bære slike buketter. Tradisjonen er slik at brudgommen overrekker brudebuketten til bruden sin. Bruden plukker en blomst fra sin bukett, fester den på brudgommens venstre krage. Folk flest er ikke så nøye nå. De fleste lager alt sammen på forhånd og fester dem der de skal før de går til kirken eller rådhus.

Jeg synes at en slik fersk bukett lukter godt og ser nydelig ut. Kvinnen kan bruke dem på forskjellige måter. Utenom de som jeg nevnte i begynnelsen, kan vi også bruke dem som armbånd eller halskjeder. Har du flere ideer? Del din erfaringer med oss!34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page