top of page

Skreddersydd eller tilpassing av klær

Oppdatert: 2. jul. 2020


Det var en gang en kunde som kom med en slik dressjakke og ønsker å få den justert. Han hadde skreddersydd denne dressen hos en skredder i hjembyen hans et annet sted i Norge. Jeg synes at det er dårlig gjort at en skredder lager en slik dress og tør å levere den fra seg til kunden sin. I og med at kunden hadde veldig liten tid før bryllupet sitt, var det ikke tidsnok til å lage en ny en heller. Jeg gjorde så godt jeg kunne for å rette opp dressen, men silden fasongen er klippet ut, kan jeg ikke gjøre det helt perfekt.


Det er mange veltrente ung menn som har en perfekt kropp, og selvfølgelig ønsker de en mer tettsittende passform på dressen sin. Det å skreddersy en slik dress er ikke så lett når midje til en veltrente man er like smale som en kvinnes midje, og musklene på brystet og ermene er store. Men, en dyktig dress skredder vet at proporsjon av bryst, midje og hofte må være i balanse i en mann sin dress. Man kan ikke lage den slik som en lager dress til en kvinne med så mye innsving.

Derfor, hvis du ikke sikker på at den skredderen du velger er flink nok til å lage dressen din, bør du kjøpe en ferdig dress og heller tilpasse dressen din til din kropp. Selv om det ikke blir hundre prosent perfekt, er det bedre enn at du få en slik dress som denne kunden. Det ble langt ifra pent, og du måtte bruke den i den anledningen.


Denne grønne dressen i 50 % ull er skreddersydd og levert til kunden

169 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page