top of page

Bryllupstradisjon – Kinesisk bryllupskultur


Brudenes og brugommenes klær og farger under et bryllupsseremonien er ofte preget av brudeparets kulturbakgrunn og tradisjon. I vestlig kultur velger brudene ofte hvite brudekjoler mens bruden i østlig tradisjon ofte velger røde farger.

Mange bruder i Kina, Pakistan, India og Vietnam velger den tradisjonell rød farge på grunn av denne fargen betyr til lykke, og lykke. I moderne kinesiske bryllup, velger likevel mange bruder en vestlig hvit brudekjole til bryllupsseremonien og rød, tradisjonell brudekjole til bryllupsfesten. Noen bruker dem i omvendt rekkefølge.


Jeg har nettopp vært i Minnesota og har deltatt i bryllupet til datteren til min beste venninne. Hun giftet seg med en Amerikaner og har valgt å følge vårkinesiske tradisjon. Det er ikke bare bruden og brudgommen måtte ha på en tradisjonelle, kinesiske antrekk. De hadde også en liten koselig tradisjonell kinesisk/Buddhistisk seremoni.


Det varmer enhvers hjerte å se at hennes Amerikanske familie er helt med og tatt godt imot vår tradisjon med strake armer selv om det er ukjent for dem.


Tidlig på morgenen dekket brudens mor et bord full av frukt, kjøtt, blomster og en liten grillet gris med hode. Stue og soverom var dekket med kinesisk klippepapir i rødt  med ord “Lykke”. Hele brudgommens familie inkludert onkler og tanter, unntatt brudgommen kom over til huset til bruden.Hjemme hos bruden venter alle forlovere til bruden, slektninger og foreldre. Bruden skal sitte inne i rommet å vente. Alle de andre skal være i stuen. Da brudgommen og hans forlover team kom for å hente bruden, ble han stengt ute av brudensforloverteam for å kreve inn “lykkepenger” Begge parter måtte forhandle til en sum som de ble fornøyd med, da beholdte brudens forlovers team “lykkepenger” og brudgommen ble sluppet gjennom døra. Etter at brudgommen hadde hentet bruden, måtte de smake på 4 forskjellige smak – søt, sur, bitter og sterkt, som symbolisere smaken av livet. Da var det tid til å be og ha velsignelses av gud og forfedre. Rett etter måtte bruden og brudgommen serverte te til foreldre, onkler, tanter og eldre søsken til begge side. Så fikk de te servert av de yngre søsken. Brudeparet tok samtidig imot enten “lykkepenger” eller gaven etter at de serverte teen. Da er den kinesiske delen ferdig

Reklame fra www.jyang.no Tlf. 95085348

Jeg velger ikke å skrive mer om den vestlige delen av seremonien og festen fordi jeg har skrevet om dette i min tidligere artikkel. Jeg legger ut noen bilder om kinesisk delen av bryllupet med forklarende tekst.

Livet er full av oppgang og nedgang. Å drive et samliv er absolutt er en livslang karriere. Jeg ønsker alle forelskede parene et innholdsrik samliv og husker å være kjæreste hele livet.

171 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yorumlar


bottom of page