top of page

Brylluptradisjon – Små gaver fra brudepar til sine gjester i et bryllupI kinesisk bryllupstradisjon pleier brudepar kjøpe inn en liten gave til sine gjester. Denne lille gaven kan være litt godteri eller sjokolade som er pakket inn i en liten, fin eske elleretui. Disse små ting trenger ikke å begrenset til godteri eller sjokolader. Det kan være en liten magnet, visittkortholder eller en liten tørket, godluktende blomsterpose.Disse små gavene pleier en å plassere på bordet ved siden av vinglass eller på midten av en tallerken til gjestene. Disse små gavene symboliserer brudeparets takknemlighet og deres måte å ønske gjestene velkommen tilbords. Noen valgte til og med en liten ting som kan være gravert eller skrevet ned med bryllupsdato og brudeparets navn, men i de fleste tilfelle uten navn og dato slik at gjestene kan bruke disse gjenstandene.


Selv om denne lille oppfinnelsen er blitt en tradisjon i kinesisk bryllup, men denne tradisjonen stammer egentlig fra det middelalderske Europa – fra det 16. århundre, i Frankrikes og Italias kongelige bryllup. Brudeparet gav sine bryllupsgjester, familie og slektninger en liten fin pakket sjokolade for å vise gjestene sine takknemlighet og velsignelser. I Italia heter det ‘Almond’ –


De italienske aristokratiskebryllupet delte dem en pakke med fem stykker eksklusive sjokolader. Disse fem betyr ‘fruktbarhet, helse, rikdom, lykke og et langt liv’. I Frankrike heter det ‘Amour’. Frankrike er romansens far, i de franske aristokratiske bryllup, deres fem eksklusive ‘Pâte de fruits’ betyr ‘fruktbarhet, til lykke, kjærlighet, trofasthet og et lykkelig liv’Små gaver til bryllupsgjester er blitt mer og mer populært særlig i asiatiske områder. Brudepar legger mer og mer vekt på denne tradisjonen. Mange lager til og med disse små gavene selv ellers finner noe små ting man kan bruke. Jeg har nemlig et lite leppestift  etui fra et bryllup til datteren til min kamerat. Det er ikke bare for å vise brudeparets takknemlighet, men også å gi gjestene et lite minne fra bryllupet. Det gir gjensidig glede til begge parter.

172 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page