top of page

Disse tidløse kjolene har blitt gitt gjennom generasjoner


Dilys Ann i 1949 og barnebarn Augusta i 2019

Da jeg var en liten jente, fikk jeg sett brudekjolen til min mor og hennes Qipao. De var så fine. Jeg håpet at jeg fort ble stor, slik at jeg kan bruke kjolene til moren min når jeg skulle gifte meg. Jeg tror ikke at dette bare er min drøm. Det er mange små pikers drøm, at den dagen de skal gifte seg, så skal de ha på sin kjære mors/bestemors brudekjole.

De fleste bruder eier ikke sine brudekjoler nå lenger. Noen leier kjoler, noen kjøper brukte kjoler, og få kjøper en ny kjole, men uansett om det er brukt eller ny, pleier de å selge den etter bryllupet. Det er få som tar vare på brudekjolen sin som et minne som man i gjorde i gamle dager. Det kan også være andre grunner, at familiesituasjon er blitt forandret, og at det medfører at man ikke ønsker å bruke foreldrenes kjole.

Vonessa i 1992 og datteren Madelyn i 2018

For de som har muligheten, og for de som synes at det er en verdi å ha på sine foreldres / besteforeldres brudekjole, kan dette være et alternativ. Spørsmålet er om hvorfor man skal bruke sine foreldres gamle kjoler, De er jo gammeldags. Det du kan gjøre på forhånd for at du kan se fantastisk og fasjonabel ut i din mors kjole tilpasse og endre snittet slik at kjolen ser mer moderne ut.

Nedenfor deler noen bruder hva det betydde for dem å si ‘Ja’ mens de hadde på seg noe familiehistorie.

  • Dilys Ann in 1949 and granddaughter Augusta in 2019 Ideen kommer fra min mor som er bryllupsfotograf. Min mor har tatt være på min være mormors kjole i flere tiår fordi hun alltid beundret kjolen for sin unike karakter. Kjolen passet ikke i begynnelsen, da bestemoren var mindre enn bruden, og den hadde hull noen steder. Mormor hadde kjolen på tross alt i 1949, og 70 år senere, i 2019 skulle den brukes på nytt. Bruden hadde byttet ut skjørtet som hadde hull, med tilsvarende stoff og har lagt inn blonde på toppen. Krager ble byttet ut. Bruden holdt hele prosjektet hemmelig til bryllupsdagen. Hun sa det har verdt alt stress og arbeid da hun så reaksjonene til tanter og onkler da de fikk se at hun hadde på sin mormors brudekjole. Bruden mente at bryllupet ble den største begivenheten i livet hennes , og hun satte stor pris på familien og sin avdøde bestemors ære ved å ha på denne kjolen.


Rose i 1960, datteren Susan 1988 og barnebarnet Tessa Rose i 2019

Vonessa i 1992 og datteren Madelyn i 2018 Hennes mor kjøpte denne kjolen for 800 usd i en high class brudesalong på 90-tallet. Moren oppbevarte denne kjolen i skapet, men tok den ofte ut for å se på og lurte på om datteren ville ha den på en dag når hun skulle gifte seg. Da datteren forlovet seg, ble hun selv overbevist om å bruke morens brudekjole da hun prøvde kjolen. Hun ble forelsket i kjolens viktorianske form og de fine perlene. Selv om kjolen passet helt perfekt, gjorde hun noen endringer for å tilpasse den til sine ønsker. Hun forandret halsen, og fjernet puffen fra ermene. Kjolen ble mer moderne og bar samtidig brudens personlige preg.

  • Rose i 1960, datteren Susan 1988 og barnebarnet Tessa Rose i 2019

Jeannie i 1971 og datteren Erica i 2015

En kjole som er blitt brukt 2 ganger tidligere av mormor og mor. Bruden følte seg overveldet av morens og mormorens kjærlighet. Brudens kroppsform var større og kortere enn sine mødre, derfor måtte det endres ganske mye for å få kjolen til å passe.

  • Jeannie i 1971 og datteren Erica i 2015 Kjolen til bruden hadde blitt forsinket, og bruden husket at morens brudekjole hadde de farger som kunne passe til hennes hagebryllup. Hun angret ikke et sekund da hun fikk sett kjolen og har aldri vært så glad for at brudekjolen er blitt forsinket.


Cookie i 1947 og barnebarn Oliva i 2016

Cookie i 1947 og barnebarn Oliva i 2016 Bruden sa at hun pleide å se på bestemors bryllupsalbum og beundret alltid hennes brudekjole. Hun sa til bestemoren da hun var 15 at hun ønsket å ha på denne kjolen den dagen hun skulle gifte seg. Det var noen flekker på kjolen som hun ikke klarte å få bort etter profesjonell rensing, men en skredder har laget noen små hjerter slik at man ikke kunne se flekkene så tydelig. Hun hadde også på kragen og endret til åpen rygg slik at kjolen ble mer moderne.


Margaret i 1966 og barnebarn Connie i 2015


Shirley i 1956 og barnebarnet Christina i 2019
Susann i 1962 og barnebarn Paige i 2019


Kilde: Kelsey Borresen fra HuffPost Life

106 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page