top of page

Hydrangea (Hortensia) – brudebukett og bordpynt til bryllup


Holder du på å planlegge ditt bryllup? Ser du etter blomster til din brudebukett. Les videre og jeg håper at du finner inspirasjon til din brudebukett.


Hydrangea – du har sikkert sett denne blomsten i en blomsterbutikk. Det er en nydelig potteplante til stue og hage, men det har ikke falt deg inn at  denne blomsten også egner seg utmerket til brudebukett eller blomsterpynt til bryllup. Den runde formen til hydrangea passer akkurat til å holde i hånda. De finnes også i mange nydelige farger, slik at det kan passe til forskjellige bryllupstema.

Hydrangea heter også snøball. Planten pleier å blomstre fra våren helt til sommeren. Disse blomstene kom opprinnelig fra Japan og Sichuan-området i Kina. De ble introdusert i England i 1736, og er blitt meget populære der. Etter hvert har hydrangea blitt dyrket flere steder i Europa, blant annet i Holland, Tyskland og Frankrike. Dette har bidratt til at blomsten har blitt en meget vanlig potteplante i de tusen hjem og hager.


Visste du at det finnes mange dikt om hydrangea, og at de flest av dem handler om kjærlighet. Dersom du skal bli sommerbrud, kan du vurdere å bruke hydrangea – de er kjærlige og nydelige, og de er ikke så dyre.

71 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page