top of page

Kontrastfarger mote


Jeg elsker mye farger, sterke farger eller kontrastfarger tilpassingmote, særlig i sommermånedene. Det å matche sammen farger som ser tilsynelatende ikke passer sammen.

Dette synes jeg er spennende. Det å kombinere og knytte farger på denne måten krever mye er ens personlighet for å vise seg selv på denne måten. Gjør du det bra blir resultatet uslåelig vakkert. Gjør du det dårlig, da ser det ikke ut. Derfor er det å tilpasse farger på en sikker måte krevende.

Levis Jeans har suksessfullt skrapt en slik kombinasjon ved å sy synlige, oransje tråder på sine dongeribukser og jakker. Det gir en kjempe tøff look på kolleksjonen.

I dagliglivet ser vi ofte fargekombinasjonen sort, hvit og grå. Disse tre er ‘fargeløs’ serie, derfor kommer det ikke til å bli veldig galt hvordan du kombinerer dem. Du kan se forskjellen når du kombinerer hvit med en annen farge. Da oppleves fargen lysere. Kombinerer du den samme fargen med svart, virker den mørkere. Det er viktig at før man skal få til en slik fargematch, bør man har gjort opp en formening om hvilken delen av antrekket ditt du ønsker å fremheve.


Disse farger matchinger bør du kanskje passe på, Disse kombinasjonr er meget krevende for å få til en fin match, men det er fremdeles mulig å ha suksess med en av disse når du er 100 % sikker vet hva du vil ha. Hvis du ikke er sikkert, ikke prøv dem.

  1. kald farger + varm farger

  2. lys farger + lys farger

  3. mørk farger + mørk farger

  4. grafisk + grafisk

  5. multi farger + multi farger


Hvis du vil mikse farger, men usikker på hvordan. Kan du prøve disse regler:

  • Før du finner ut stilen din og kjenner stilen din veldig godt, Ikke bruk over tre farger. Ved å bruke færrest mulig farger gjør en aldri feil. Generelt, færrest mulig farger gir ofte et pent, elegant og tydelig inntrykk.

  • Forstå fargeforholdet for fargematching. Unngå gjerne 1:1 totalt for hele kroppen. Vanligvis bruker man forholdsvis deling på 3:2 eller 5:3, da er det passende delt.

  • Personer som er litt mørk gul hud, kan bruke farger som gul, gylden brun, kongeblå eller lignende lyse eller skinnende farger for å gi ansiktet ditt lys og virkere lysere.

  • Sist, ikke minst: Det enkleste er ofte det beste :-)

Legger ved noen bilder av de kjoler jeg har designet . Hvilken liker dere?
20 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page