top of page

Skreddersydd og broderi


Qipao, i likhet med bunad, er en en fest- og høytidsdrakt som har sin bakgrunn i en folkedrakt. Da dagens utgave av Qipao så sitt lys i Shanghai, var drakten som en revolusjon innen kvinnebekledning. Qipao har en enkel stil, men fremhever de kvinnelige former. Kvinner som hadde på qipao ble ansett som utradisjonelle, frie, uavhengige og moderne kinesiske kvinner. Den dag i dag, brukes qipao fremdeles mye i Shanghai, Hong Kong og andre steder i Asia.


Om en sammenligner med bunad, som har gått fra å være hverdagsantrekk via søndagsantrekk til høytids antrekk, har Qipao gått den motsatte vei. Qipao kan brukes både til til hverdag og fest. Qipao som brukes til fest er ofte laget av dyrbare stoff, med forseggjorte bånd og broderi. Mange forandrer stilen på qipao og legger inn vestlige elementer slik at det blir en moderne aftenkjole som inneholder inspirasjon fra både øst og vest.

I moderne tid, bruker man sjelden broderi. Man skulle ha visst at det er den skjønneste og mest eksklusive måten å på dekorere klær og ting på. Broderi er meget tidkrevende, og krever mye tålmodighet. Jeg har lært å brodere i min beste ungdomstid. Den gang var jeg for ung til å vite hva det kan brukes til, men jeg er blitt fascinert over de vakre farger og så levende bilder som kan skapes i et broderi. Den dag i dag, forstår jeg mer om broderi. derfor liker jeg bunad og qipao med broderi.

Denne qipaoen er blitt skreddersydd til en kunde. Fargekombinasjonen til broderi er blitt tilpasset til fargene på qipaoen. Vidunderlige farger og blomster. Vil du ha en slik?


45 visninger0 kommentarer

Bình luận


bottom of page